Bij Toolbox is iedereen welkom. Wil je ook jezelf ontwikkelen, ontdekken waar je goed in bent en in contact komen met hobbyisten, professionals en vaklieden? Meld je dan aan bij Toolbox.

Via De Toegang

Stichting De Toegang in Emmen heeft vanuit de gemeente de taak meegekregen om onder andere voor begeleiding te zorgen. Mensen die dat nodig hebben kunnen zich melden bij Stichting De Toegang. Wanneer je dat doet kun je aangeven graag begeleid te willen worden bij Toolbox. Samen met jou gaan we dan kijken naar de mogelijkheden en zoeken we werkzaamheden voor je die jij graag wilt uitvoeren. We kijken altijd eerst naar de deelnemer, bij Toolbox heb je zelf veel te zeggen over de invulling van jouw dag. Wil je graag deelnemer worden, zeg dit dan vooral wanneer je in gesprek gaat met een medewerker van De Toegang. Zij zijn bekend met Toolbox en kunnen ervoor zorgen dat je bij ons je dagbesteding kunt gaan doen. Onze begeleiders staan voor je klaar.

“Wij helpen je waar we kunnen om ervoor te zorgen dat jij bij Toolbox kunt beginnen.”

Wil je eens komen kijken bij Toolbox dan kan dat natuurlijk. Kom gewoon eens binnenwandelen om te zien wat er bij ons in het Rensenpark allemaal gebeurt. Maak je van tevoren een afspraak dan kunnen we een uitgebreide rondleiding verzorgen waarin we je alles laten zien en horen over de mogelijkheden die Toolbox biedt. Als je een begeleider hebt is die natuurlijk ook gewoon welkom. Kom bij ons langs in het Rensenpark of maak eerst een afspraak. We zien je graag en hebben altijd tijd voor een kop koffie of thee en een gesprek over wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Wat ga jij maken?

Bij ons kun je onder andere (leren):

Koffiebranden

Hout bewerken

TukTuk besturen

Lassen

Frezen en laseren

Ontwerpen en Programmeren

Toolbox Projecten

Professionals met een hart

In de loop der tijd zijn er binnen de muren van Toolbox diverse ondernemingen geboren. Vaak door ontwikkeling van mensen, pakken van kansen en de juiste begeleiding als back-up als het even tegenzit. Door mensen te voorzien van wat zij nodig hebben proberen we, als je dat leuk vindt en echt wilt, voor deelnemers nieuwe bedrijven op te richten en te helpen met het ontwikkelen van bijvoorbeeld een verdienmodel. Zo kun je doen waar jij goed in bent en er ook daadwerkelijk je eigen inkomen mee verdienen.

Sommige mensen hebben gewoon een kans en faciliteiten nodig. Een ervaren professional uit de reclamewereld is door Toolbox voor zichzelf begonnen. Met een duidelijke en servicegerichte insteek is Amaze Media nu een professionele reclamemaker.

Amaze Media

Een videograaf in een diep dal, maar met kennis en vaardigheden die zeer gewild zijn. Door de juiste begeleiding en een boost in zelfvertrouwen is HeartWorkx Productions nu een actief bedrijf met sociale insteek. Voor betekenisvolle ondernemers in Noord Nederland worden door HeartWorkx mooie, impactvolle video’s gemaakt.

HeartWorkx

Een sociale microbranderij geboren uit een samenwerking tussen ondernemer Adriaan Pals uit Emmen en barista Gilly Lokerse uit Exloo. Een lokaal, lekker bakkie koffie gebrand onder het dak van Toolbox. Emmens Bakkie Koffie is het perfecte voorbeeld van waar een goede samenwerking toe kan leiden.

Emmens Bakkie Koffie

Work

Veilig, gezellig, ondernemend

Toolbox Emmen

Contact

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag                      09.00 — 17.00 uur
Donderdag
Vrijdag