Toolbox zoekt BEGELEIDERS voor dagbesteding, begeleiding en re-integratie

Toolbox is een plek waar je kan maken, samenwerken, leren, innoveren, ontdekken en ondernemen. Bij Toolbox werken we samen aan verandering, innovatie en oplossingen op een plek waar je jezelf mag zijn, waar we trots op elkaar zijn, waar we gelijkwaardig met elkaar omgaan en voor elkaar zorgen. Waar we vooral mensen mogen zijn.

We staan midden in de samenleving en hebben we het beste met elkaar en de regio voor. Daarom delen we onze kennis en ons netwerk, inspireren we elkaar, leiden we mensen op, bieden we coaching en werkervaringsplekken. Zo komen we samen verder.

Wat ga je doen?

 • Je organiseert en begeleidt individuele en groepsgerichte activiteiten daarbij gebruikmakend van technieken, materialen, activiteitvormen en opdrachten;

 • Demonstreert zo nodig het gebruik van gereedschappen, geeft aanwijzingen, voorbeelden, keuzemogelijkheden en alternatieven;

 • Signaleert mogelijkheden van deelnemers aan de hand van observaties en gesprekken;

 • Speelt in op behoeften, wensen en problemen van deelnemers;

 • Formuleert activiteitenplannen met specifieke doelstellingen;

 • Creëert een sfeer binnen de groep waarin deelnemers zich veilig voelen en worden gestimuleerd en gemotiveerd eigen mogelijkheden te ontdekken en initiatieven te nemen;

 • Verricht bijbehorende administratieve werkzaamheden

Wat verwachten we van onze begeleiders?

 

Je kunt omgaan met verschillende mensen, culturen en achtergronden.

Bij Toolbox sluiten we namelijk niemand uit, iedereen die zich aan onze gedragscode houdt is bij ons welkom ongeacht je achtergrond, problemen of beperkingen. Dus jij ook!

Je bent maatschappelijk betrokken en je wilt graag impact maken op mensenlevens.

Beschikking over goede sociale vaardigheden voor het motiveren en stimuleren van deelnemers is een belangrijke voorwaarde. Met creativiteit en improvisatievermogen creëer je de juiste sfeer.

Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat:

Je weet wat aanpakken is en geen klus uit de weg gaat. Dat je altijd het goede voorbeeld geeft en je verdiept je in anderen. Dat je niet oplost maar coacht en dat je doelbewust en mensgericht handelt. Ook vinden we het belangrijk dat je oog hebt voor veiligheid van jezelf en anderen. Maar ook dat je bijdraagt aan een goede motiverende sfeer en je laat het kaas niet van het brood eten, alhoewel je soms wel om de kaas moet vragen tijdens de lunch.

En…

Je bent in staat om zelf na te denken en verantwoordelijkheden te nemen, je hebt een visie hoe je deelnemers en collega’s kan ondersteunen in hun ontwikkeling, je bent kritisch en kan feedback ontvangen en geven van en aan je collega’s. Ook onze professionals zijn nooit uitgeleerd en staan open voor hun eigen ontwikkeling.

Wat bieden we?

Een gevarieerde werkplek in het mooiste park van de gemeente Emmen. We zijn gevestigd in het Rensenpark in het centrum van Emmen, af en toe duikt er wel eens een verdwaalde oilfant op, lopen er 40 mensen door de gang of komt er een aap uit de mouw.

 • Een arbeidsovereenkomst voor 16 tot 36 uur per week.
 • Een omgeving waar het nooit saai is.
 • Ruimte voor eigen initiatief en zelfontwikkeling.
 • Een hele leuke groep deelnemers
 • Een plek waar dromen uitkomen
 • Een ondernemende werksfeer waarin maken, creëren, kansen zien en ontwikkeling voorop staan.
 • Goede arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Enthousiast geworden? Voor meer informatie kun je terecht bij Adriaan Pals via [email protected]

De selectie voor deze functie wordt deels uitbesteed aan Team HR. Je sollicitatie kun je sturen naar [email protected]. De vacature staat open tot 30 juni 2019, de eerste gesprekken vinden plaats in de eerste twee weken van juli of een specifieke datum die we afstemmen.

Neem contact op