maandag, mei 20, 2024
HomeTuin & BalkonTuincentraBiologische kwekerij De Hessenhof te Eden

Biologische kwekerij De Hessenhof te Eden

Ontdek Kwekerij ‘De Hessenhof’, geleid door Miranda en Hans Kramer, gelegen aan de Hessenweg 41, 6718 TC in Ede. Een plek waar passie voor planten en natuur hand in hand gaan. https://www.hessenhof.nl/

Bezoek ons: Van 16 maart tot 28 oktober zijn we geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Route: Gelegen op de idyllische Veluwe tussen Ede en Lunteren. Vanuit Ede volg de N304 richting Otterlo, sla na 2 km linksaf richting Wekerom en direct weer links na 50 m. Volg deze weg, de Hessenweg, en na 1 km treft u ons aan de linkerkant.

Onze Geschiedenis: Gestart in 1981 door Hans Kramer, met de ambitie om een biologische diversiteit aan planten te kweken op een stuk Veluws land. Met hulp van Miranda sinds 1990, is ‘De Hessenhof’ uitgegroeid tot een schat aan biodiversiteit, beschermd door beukenhagen en eikenwallen. Onze kwekerij, een paradijs voor planten en dieren, streeft naar een rijk assortiment en topkwaliteit, ondersteund door een toegewijd team en internationale stagiaires.

Onze Collectie: Met meer dan 7000 soorten planten in ons moederplantenbestand, beschikken we mogelijk over het grootste assortiment van West-Europa. Onze tuin van ruim een hectare omvat een moederplantentuin, prairietuin, rotstuin, turftuin, en schaduwrijke houtwallen met prachtige borders.

Activiteiten: Eind februari/begin maart vieren we Helleborus- en bosplantdagen. Gedurende het seizoen bieden we cursussen en informatieve rondleidingen aan (raadpleeg onze website voor de data). Daarnaast verzorgen we lezingen en zijn groepen en excursies op afspraak van harte welkom.

Onze toewijding aan biodiversiteit en het behoud van zeldzame plantensoorten maakt ‘De Hessenhof’ niet alleen een kwekerij maar ook een bron van inspiratie en educatie. Bezoek ons voor een unieke natuurbeleving.

Ook interessant:  Kwekerij Pieters Planten in Wapenveld
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments